Cursussen

B.H.V. (Bedrijfs Hulp Verlener)

Opleiding van totaal 16 uur waarin de cursist geleerd wordt op het gebied van brand en eerste hulp te kunnen handelen tot dat de deskundige hulp aanwezig is, deze te informeren over de stand van zaken en over te dragen, en  zo nodig een aanvulling te zijn voor de deskundige hulp. Wij noemen dit ook wel de voorpost functie. In deze cursus zit ook de opleiding reanimatie.

 

E.H.B.O. (Eerste Hulp Bij Ongevallen)
Opleiding van totaal 32 uur inclusief het officiële examen van het Oranje Kruis welke door een onafhankelijke kaderdocent , arts en lotus wordt afgenomen. Als de cursist slaagt dan ontvangt deze een diploma. Deze cursus is puur gericht op het handelen bij slachtoffers en om levensreddend te handelen tot dat de deskundige hulp arriveert.

B.L.S. – A.E.D. Basic Life Support & Automatische Externe Defibrillator
Deze cursus is bestemd voor diegene welke geen EHBO en/of BHV hebben en duurt 8 uur. In deze cursus wordt geleerd hoe levensreddend te handelen, inclusief reanimatie en het gebruik van de A.E.D.

P.B.L.S. (EHAK) Specifieke opleiding voor Kinder E.H.B.O.
Speciale opleiding voor medewerkers van kindercrèche, buitenschoolse opvang, kleuterscholen, dus voor iedereen die met kinderen werkt. In deze opleiding wordt specifiek ingegaan op: letsels, kinderziektes, herkenning van letsels verslikking/verstikking, reanimatie van kinderen, hersenletsel, verbanden en nog veel meer. Omdat deze cursus specifiek op kinderen is gericht kan deze cursus als zeer intensief worden beschouwd. De duur van deze opleiding is 12 uur, en wordt vaak in de avonden gegeven en dan verdeeld over 3 avonden

Andere specifieke opleidingen in overleg en op aanvraag.
Ook wanneer u bij een andere organisatie aangesloten ben, kunt u bij ons terecht voor bijscholing.

Geldig houden van certificaten en diploma

B.H.V. certificaat van het N.I.B.H.V. :Ieder jaar bijscholing gedurende totaal 8 uur
E.H.B.O. diploma van het Oranje Kruis :Ieder jaar bijscholing van 8 uur . Deze bijscholing wordt afgesloten met een competentietoets.
Kinder E.H.B.O. (EHAK) :Ieder jaar bijscholing van 4 uur voor de geldigheid van certificaat
A.E.D. – B.L.S. :Ieder jaar bijscholing van 4 uur voor de geldigheid van certificaat